Bij welke loterij win je echt de jackpot?

De kans is helaas niet zo groot dat je ooit de jackpot in een loterij wint. Misschien nog wel belangrijker: wat staat er uiteindelijk op je bankrekening? Verschillende loterijen met allemaal andere percentages om de hoofdprijs te winnen. Maar bij welke loterij maak je nu echt de meeste kans? En is dit de kans op de hoofdprijs of win je dan een andere kleinere prijs?

Vriendenloterij

Op basis van een bingokaart die je wekelijks krijgt vindt de Vriendenloterij plaats. Speel je het hele jaar mee, dan heb je een kans van 1:24.000 om de hoofdprijs te winnen. Naast deze hoofdprijs heb je ook verschillende andere prijzen waar je kans op hebt. Iedere week heb je kans op de hoofdprijs die gegarandeerd valt. Volgens de vriendenloterij zelf is de kans om een prijs te winnen 1 op 8.6. Geld is niet het enige wat je kunt winnen, ook fysieke prijzen. Op de website kansspel.nu kun je zelfs gratis gokken.

Het miljoenenspel

Bij het miljoenenspel maak je kans op 1 miljoen zoals de naam al doet vermoeden. Volgens de loterij zelf is de kans op een prijs bijna 21%. Bij bijna 15% van de prijzen is de kans aanwezig dat je de inzet terug hebt. Het miljoen winnen is voor slechts weinig mensen weggelegd namelijk 1 op 2.500.000. Dit komt mede door de verschillende voorwaarden waar je als winnaar aan moet voldoen.

Oudejaarsloterij

De Staatsloterij organiseert de Oudejaarsloterij. Ieder jaar vindt op 31 december de trekking van deze loterij plaats. De kans dat je als miljonair het nieuwe jaar ingaat is niet heel erg groot, namelijk 1 op 4.700.000. Maar heb je eenmaal de hoofdprijs te pakken, dan ben je verzekerd van een financieel zorgeloos leven.

Staatsloterij

Met een winkans van ruim 51% denk je dat de kansen voor de hoofdprijs flink groot zijn. Helaas zijn het vaak andere kleinere prijzen, want over de hoofdprijs doet de Staatsloterij geen uitspraken. Volgens de consumentenbond is deze kans 1 op 40.000.000. 

Hoe werkt de vriendenloterij?

Een lot bij de vriendenloterij kost €14.25. Maximaal drie loten per maand kun je activeren. Naast de wekelijkse bingo speel je ook mee met de SuperBingo trekkingen. Maandelijks vindt er ook een lotnummer trekking plaats.

Iedere vrijdag om 17.00 uur vindt de trekking plaats van de bingogetallen. Van de 45 getallen worden er 40 uit de machine getrokken. Heb je als eerste bingo dan win je €100.000. Zijn er meerdere personen die gelijktijdig bingo hebben, dan hoef je de prijs niet te delen. 

Miljoenenspel: hoe werkt het?

De loten van het miljoenenspel kosten €5.00 en je kunt met maximaal 10 loten per keer meespelen. Per lot kun je alleen de laatste letter kiezen. Dit kun je ook laten bepalen door het Miljoenenspel zelf.

Iedere zaterdag is de trekking om 21.30 uur. Heb je als deelnemer zowel de cijfers als de letter op de juiste plaats staan, dan win je de hoofdprijs die bij dat prijzenpakket hoort. Dit kan €5.000, €10.000 of €20.000 zijn. Om de prijs te verdubbelen moet er nog aan twee voorwaarden worden voldaan: de letter moet overeen met de letter op je lot en de paarse bal moet getrokken worden. Voor de jackpot moet ook nog de groene bal worden getrokken.

Jackpot van de Oudejaarsloterij

De jackpot van de Oudejaarsloterij bedraagt €30.000.000, dit bedrag is belastingvrij. Het is niet zeker of je deze prijs ook daadwerkelijk krijgt uitgekeerd, zijn er meerdere mensen die de combinatie goed hebben dan wordt de prijs namelijk verdeeld.

Hoe werkt de staatsloterij?

Bij de Staatsloterij kun je al meespelen vanaf €3.00 (⅕ lot). Win je een geldprijs heb je ook recht op ⅕ van de uiteindelijke prijs. Een heel lot kost €15.00. Bij de staatsloterij kun je ook nog kiezen voor een “Straatje” ⅕ loten, een Straatje met 10 hele loten, een Boulevardje wat bestaat uit 100 ⅕ loten en een Boulevard ter waarde van €1500.00 die bestaat uit 100 hele loten.

Scroll to Top