Leuke weetjes, kennis en informatie van de Nederlandse loterijen

Leuke weetjes Nederlandse loterijen top 10

Wist u…

 

Dat de alle eerste loterij in Nederland gehouden werd in Utrecht? Deze stad kwam geld te kort en kwam tot het idee met een loterij, geld op te halen voor de stadskas, niet veel later volgde meer loterijen.

Dat de allereerste officiële loterij in Nederland de loterij de loterij de Generaliteitsloterij is (tot heden de Staatsloterij) en werd opgericht in 1726 (zeventienzesentwintig) door meneer Adolf Huske, en de loterij-hoofdprijs (Generaliteitsloterij-hoofdprijs) 30 duizend gulden (dertigduizend gulden was) (ƒ30.000) was, goed voor een grachtenpand of rederij? 

Dat het logo van de loterij de loterij de Staatsloterij symbool staat voor het uitwerpen van een spiering om een kabeljauw te vangen (een oud Hollands gezegde). Een loterij-lot (Staatsloterij-lot) kopen als kleine investering een grote winst!

Dat de loterij de Staatsloterij ook bevoegd is om tickets te verkopen en meerdere loterijen te organiseren?

Dat de loterij de Lotto uitgevonden is door de Duitser Lothar Lammers in 1955 (negentienvijfenvijftig) en het in Duitsland is begonnen met de Lotto 6 aus 49?

Dat de loterij Eurojackpotde op 1 (één) na grootste Europese loterij is na de loterij EuroMillions en naar voorbeeld is van de loterijen in de Verenigde Staten Powerball en Mega Millions (de grootste loterijen van de Verenigde Staten)?

Dat Keno het speltype van de loterij Lucky Day, als eerst werd gespeeld door het Chineze Keizerijk, tijdens de Han-dynastie 200 (tweehonderd) jaar v. Chr?

Dat de loterij de Nationale Postcode Loterij in 2013 (tweeduizend dertien) de op 1 (één) na grootste goede doelen (benificiëntendonateur was ter Wereld, na de Bill & Melinda Gates Foundation?

Dat het meest bijzondere loterij-prijs in de Nederlandse geschiedenis een diamant is t.w.v. 40 duizend euro (veertigduizend euro) (€40.000) bij de loterij de BankGiro Loterij gewonnen bij de winkelketen Bijenkorf?

Dat u bij de loterij de VriendenLoterij als enigste Nederlandse loterij kan bepalen voor welk goed doel (benificiëntu mee speelt (dit heet ook wel geoormerkt meespelen)?

[adrotate banner=”35″]

[adrotate banner=”36″]

[adrotate banner=”37″]

[adrotate banner=”38″]

[adrotate banner=”39″]

Scroll to Top