Loterij-prijzen innen

gewonnenHoe int u uw loterij-prijzen bij de Nederlandse loterijen?

Over het innen van loterij-prijzen bij de Nederlandse loterijen

De manier waarop u de loterij-prijzen moet innen is bij elke loterij weer verschillend maar bijvoorbeeld ook de duur eer dat u uw loterij-prijs ontvangt, maar dit hang ook (eventueel) af of u uw loterij-lot of loterij-loten online of d.m.v. een loterij-abonnement of loterij-abonnementen of in de winkel bijvoorbeeld bij de sigarenboer of bijvoorbeeld een supermarkt hebt gekocht.

Doorgaans is het zo dat als u online mee speelt, online met loterij-lot of loterij-loten speelt of een loterij-abonnement of loterij-abonnementen heeft, loterij-prijzen (meestal/doorgaans) automatisch op uw opgegeven bankrekening worden gestort of bij het winnen van een loterij-naturaprijs (loterij-productprijs) of loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) een brief ontvangt.

Omdat het per loterij verschild en de voorwaarden tussentijds kunnen veranderen, raden wij u aan het op de website van de betreffende loterij te lezen, wat de voorwaarden en werkwijze zijn, o.a. hoe u uw loterij-prijs kan innen, ontvangt.

Bij het winnen van sommige loterij-geldprijzen of loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) dient u naar het hoofdkantoor van de betreffende loterij te gaan of uw loterij-lot of deelname formulier en meer gegevens zoals identiteitsgegevens op te sturen, maak dan zo ie zo altijd een kopie van uw winnende loterij-lot of deelnameformulier!

Speciale loterij-acties met loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) bij de loterijen waar u uw loterij-lot of loterij-loten moet activeren

Zo is het ook dat sommige loterijen waar u losse loterij-loten kan kopen zowel online als in de winkel en een loterij-abonnement op kan nemen speciale loterij-acties hebben met een loterij-naturaprijs (loterij-productprijs) of loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen), waarbij u tevens mogelijk het betreffende loterij-lot moet activeren om kans te maken op de loterij-prijs (let op ook bij loterij-loten van uw abonnement!), activeert u uw loterij-lot niet, dan maakt u ook geen kans op de loterij-prijzen of loterij-prijzen.

Hierbij geldt (meestal) dat u zelf niet uw loterij-naturaprijs (loterij-productprijs) of loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) hoeft te innen, uw gegevens zijn tevens bij de betreffende loterij bekend, wel kan het zijn dat men uw loterij-lot wilt hebben als u uw loterij-loten of loterij-loten in de winkel heb gekocht.

Lees altijd goed de voorwaarde dan wel deelnemersreglementen door van de betreffende loterij of de het loterij-spel of van de betreffende loterij-actie bij de betreffende loterij!

Bij welke Nederlandse loterijen moet ik kansspelbelasting betalen en wanneer? 

Bij de meeste loterijen is uw gewonnen loterij-geldprijs bruto en gaat er nog kansspelbelasting af, behalve bij de loterijen de Staatsloterij en het Miljoenenspel daar zijn alle loterij-geldprijzen netto. Over de voorwaarde bij het winnen van loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen), bekijk het artikel over de kansspelbelasting op deze website.

Meer informatie over loterij-prijzen innen bij de Nederlandse loterijen

Bij loterijen zoals de Postcode LoterijBankgiro Loterij en VriendenLoterij, kan u alleen automatisch online via een loterij-abonnement of loterij-abonnementen meespelen, hier geldt doorgaans dat u niet zelf de loterij-prijs hoeft te innen, maar het automatisch wordt gestort. (Hierbij geldt dat u bij de loterij de Nationale Postcode Loterij in bepaalde periodes ook online loterij-loten kan kopen, hierbij geld dat zowel de Iban-banknummer als uw gegevens bekend zijn, hier wordt de loterij-geldprijs of loterij-geldprijzen bedrag ook automatisch gestort als u gewonnen heeft of u een brief ontvangt als u een loterij-naturaprijs (loterij-productprijs), loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) gewonnen hebt.

Bij alle overige loterijen, is het dat u zowel een losse loterij-lot of loterij-loten kan kopen als online, het voordeel van online meespelen is dat de loterij-geldprijzen (meestal/doorgaansautomatisch op uw rekening worden gestort. Bij losse loterij-loten komt het voor dat loterij prijzen niet geïnd worden.

Wilt u weten of u een loterij-prijs gewonnen heeft, zie de loterij-trekkingsuitslagen

Bekijk zo ie zo altijd of u een loterij-prijs gewonnen heeft, zie ook: trekkingsuitslagen van de Nederlandse loterijen.

[adrotate banner=”35″]

[adrotate banner=”36″]

[adrotate banner=”37″]

[adrotate banner=”38″]

[adrotate banner=”39″]

 

Scroll to Top