Over de loterij-jackpot

Jackpot lottoWat is een loterij-jackpot?

Een loterij-jackpot is een extra (hoge) prijs, dat men bij kansspelen en voornamelijk loterijen kan winnen.

Hier bespreken we de loterij-jackpots van de Nederlandse loterijen.

Informatie over de loterij-jackpot

Algemene informatie over de loterij-jackpot en loterij-jackpots bij de loterijen in Nederland

Een loterij-jackpot kan zowel in een loterij-geldprijs zijn, als een loterij-prijs in natura (loterij-productprijs) zijn.

Tegenwoordig kennen we ook de VriendenLoterij 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) van de Vriendenloterij, waarbij u steeds als de loterij-jackpot niet valt, meer kans maakt op 1 (één) auto.

Over het algemeen is het bij loterij-jackpots zo dat per loterij-trekking dat de loterij-jackpot niet valt, de loterij-jackpot wordt verhoogd.

Niet bij alle Nederlandse loterijen komen loterij-jackpots voor, bij de loterijen waar de loterij-jackpot voorkomt, zijn de loterijen: de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot en bij de VriendenLoterij.

Hoe hoog staat de loterij-jackpot bij de betreffende loterij of loterijen op het moment?

Wilt u weten hoe hoog een loterij-jackpot bij een loterij op het moment staat zie: hoe hoog staat de jackpot bij de loterij?

Wat te doen bij het winnen van een loterij-jackpot?

Wilt u meer informatie over het winnen van een (grote) loterij-prijs en dus ook de loterij-jackpot zie dan: wat te doen bij het winnen een grote loterij-prijs?

De geschiedenis van de loterij-jackpot; wat is de geschiedenis van de loterij-jackpot?

Misschien zoekt u wel informatie over de geschiedenis van de loterij-jackpots door de jaren heen zie: de geschiedenis van de loterij en de geschiedenis van de Nederlandse loterijen.

De loterij-jackpot-prijs niet geclaimd, geïnd? 

Het gebeurd weleens dat een loterij-jackpot valt op losse loterij-loten zoals bij de loterijen de Staatsloterij, het Miljoenenspel en de Lotto, en de loterij-geldprijzen niet geïnd werden, bij de loterijen de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij (De Goede Doelen Loterijen) heeft u dit probleem natuurlijk nietdaar speelt u automatisch mee.

Daarom is het ook verstandig als u met een loterij meespeelt, online een loterij-lot of loterij-loten koopt of een loterij-abonnement of loterij-abonnementen neemt. Zo zijn er wel meerdere redenen om online met de loterij mee te spelen. Zie ook: niet geclaimd prijzengeld loterijen.

Kansspelbelasting bij de loterij-jackpots

U dient soms bij het winnen van een loterij-jackpot kansspelbelasting te betalen

Over gewonnen loterij-jackpots dient u in de meeste gevallen kansspelbelasting te betalen, behalve bij de loterij de Staatsloterij en de VriendenLoterij. Zie ook: kansspelbelasting bij het winnen van een jackpot.

Wanneer valt de loterij-jackpot?

Informatie om te weten wanneer een loterij-jackpot bij de betreffende Nederlandse loterij valt

De loterij-spelregels of een loterij-jackpot valt verschilt per loterij, zo is het dat bij de loterij de Staatsloterij, de kans 1 op 7 (één op zeven) is bij de eerste loterij-trekking (Staatsloterij-trekking), tot 1 op 1 (één op één), bij de loterij Lotto en Eurojackpot viel die eerst bij de 13e (dertiende) loterij-trekking gegarandeerd maar dat is in 2013 (tweeduizend dertien) afgeschaft waardoor die ook na de 12e (twaalfde) week kan blijven groeien, maximaal te winnen bedrag bij de loterij Eurojackpot is zo’n 90 miljoen euro (negentig miljoen euro) (€90.000.000), bij de de loterij de Vriendenloterij valt de gehele loterij-prijs (VriendenLoterij-prijs) de 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) minimaal 1 (één) keer per jaar.

Soms bepaald een aparte loterij-trekking of de loterij-jackpot valt.

Zoals bij de loterij de Staatsloterij, de loterij-Jackpot (Staatsloterij-jackpot) gaat bij de 7e (zevende) loterij-trekking (Staatsloterij-trekking) er gegarandeerd uit, valt gegarandeerd.

Er worden 7  (zeven) ballen per reguliere loterij-trekking (Staatsloterij-trekking) getrokken, met 6 (zes) blauwe en 1(één) groene bal. Bij de groene bal valt de loterij-jackpot (Staatsloterij-jackpot), pakt die de blauwe bal valt de loterij-jackpot (Staatsloterij-jackpot) niet, deze blauwe bal gaat eruit. Waardoor de kans bij de volgende loterij-trekking (Staatsloterij-trekking) 1 op 6 (één op zes) is.

Wat bepaald de hoogte van de loterij-jackpot bij de Nederlandse loterijen?

De hoogte en verhoging van de loterij-Jackpot per loterij-trekking, is afhankelijk van het aantal verkochte loterij-loten.

Bij de loterij de Vriendenloterij is een aparte spelregel.

Bij de loterij-prijs (VriendenLoterij-prijs) de 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) maakt u kans op auto’s; elke maand wordt voor elke auto in de VriendenLoterij 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) een combinatie van 7 (zeven) eindcijfers getrokken.

Als dit een combinatie is van cijfers die meespeelt, dan wint de betreffende loterij-deelnemer (VriendenLoterij-deelnemer) per winnend loterij-lot (VriendenLoterij-lot) 1 (één) auto. Is de auto niet gewonnen? Dan schuift die door naar de volgende loterij-trekking (VriendenLoterij-trekking), van de volgende maand.

Maandelijks loopt zo de VriendenLoterij 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) op met meerdere auto’s. Als de VriendenLoterij 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot) opgelopen is tot 30 (dertig) auto’s, dan maakt u de betreffende maand kans op 30x (dertig maal) kans op 1 (één) auto.

Heeft u een loterij-lot (VriendenLoterij-lot) een VriendenLoterij Jackpotbonus, speelt u mee met de VriendenLoterij Jackpotbonus, dan wint u naast een auto ook nog eens 10 duizend euro (tienduizend euro) (€10.000). De volledige loterij-prijs (VriendenLoterij-prijs) de VriendenLoterij 06-Autojackpot (nul zes-Autojackpot), valt gegarandeerd minimaal 1x (1 keer, éénmaal) per jaar.

Welk deel van de loterij-jackpot wint u?

Informatie om te weten welk deel van de loterij-jackpot u wint bij de Nederlandse loterijen

Het kan zijn dat de loterij-jackpot op een 1/5 (één vijfde) loterij-lot (Staatslot), 1/2 (half) loterij-lot (Staatslot) of een heel loterij-lot (Staatslot) valt zoals bij de loterij de Staatsloterij.

Bij de loterij de Lotto en Eurojackpot hangt het af met hoeveel loterij-lotnummers met dezelfde loterij-lotnummer u meespeelt, en of er nog meer loterij-prijswinnaars zijn, hoeveel mensen nog meer het zelfde loterij-lotnummer hebben, u dient dan de loterij-jackpot te delen met meerdere loterij-prijswinnaars.

Wat is de kans op de loterij-jackpot?

Wat zijn de loterij-winkansen op het winnen van de loterij-jackpots bij de Nederlandse loterijen?

De loterij-winkansen op het winnen van de loterij-jackpots bij de Nederlandse loterijen zijn:

De loterij-winkansen van de grootst te winnen loterij-prijzen, kunnen wij niet van alle loterijen zeggen.

Uitzondering hierop zijn de loterij-winkansen van de loterijen: de LottoEurojackpot en Lucky Day

Bij de loterij de Lotto is de loterij-winkans (Lotto-winkans) op de loterij-jackpot (Lotto-jackpot) ongeveer 1 op de 41,5 miljoen (één op eenenveertig-komma-vijf-miljoen) (1 op 49.000.000) per loterij-lot (Lotto-lot) per loterij-trekking (Lotto-trekking), (inclusief en rekeninghoudend met gewonnen loterij-speelkans (Lotto-speelkans), “gratis loterij-lot” (gratis Lotto-lot), loterij-speltegoed (Lotto-speltegoed)), zonder loterij-speelkans (Lotto-speelkans), “gratis loterij-lot” (gratis Lotto-lot), loterij-speltegoed (Lotto-speltegoed) is de kans ongeveer 1 op 49 miljoen (één op negenenveertig miljoen) (1 op 49.000.000), bij de loterij Eurojackpot is de loterij-winkans (Eurojackpot-winkans) ongeveer 1 op 59,3 miljoen (één op negenenvijftig-komma-drie-miljoen) (1 op 59.300.000).

Overige loterij-winkansen op de loterij-jackpot, kan u vinden op de website van de loterij-aanbieder. Van de loterij Lucky Day hebben wij het niet kunnen vinden, bezoek de website of leg het aan hen voor. 

Loterij-jackpot tip!

Tips bij het meespelen met de loterij en het winnen van de loterij-jackpot bij de loterijen de Lotto en Eurojackpot

Als u meespeelt met de loterijen de Lotto en Eurojackpot speel dan mee met meerdere loterij-loten van de zelfde loterij-lotnummer, zodat mocht de loterij-jackpot op uw loterij-lotnummer vallen, en u de loterij-prijs moet delen, een groter aandeel krijgt in de loterij-jackpot-prijs.

De hoogst gewonnen loterij-jackpots in de Nederlandse loterij geschiedenis, vind u hieronder:

Wat zijn de hoogste loterij-jackpots van de geschiedenis, in het verleden?

De hoogst gewonnen loterij-jackpot in de Nederlandse loterij geschiedenis zijn: 

  1. 38,4 miljoen euro (achtendertig-komma-vier-miljoen euro) (€38.400.000) gevallen op 1 (één) heel loterij-lot (staatslot) bij de loterij de Staatsloterij op 10 mei (tien mei) 2013 (tweeduizend dertien), verkocht bij een verkooppunt in provincie Utrecht;
  2. 36 miljoen euro (zesendertig miljoen euro) (€36.000.000), met 22 (tweeëntwintig) loterij-prijswinnaars (Lotto-prijswinnaars), bij de loterij de Lotto op 16 oktober (zestien oktober) 2010 (tweeduizend tien);
  3. 30 miljoen euro (dertig miljoen euro) (€30.000.000) gevallen op 1 (één) heel loterij-lot (Ouderjaars-staatslot) bij de loterij-trekking, de Oudejaarstrekking 2014 (tweeduizend veertien), van de loterij de Staatsloterij, in provincie Friesland door een loterij-abonneespeler (Staatsloterij-abonneespeler). 

Als de loterij-jackpot (bij de loterij Staatsloterij) gegarandeerd valt of een loterij-jackpot heel hoog staat (zoals bij de loterijen de Lotto en Eurojackpot) kopen mensen meestal massaal loterij-loten of denken mensen dat ze ook wel een deel van de loterij-jackpot of zelfs de gehele loterij-jackpot willen winnen.

De kans is klein dat u het wint, maar wie niet waagt wie niet wint. Bekijk als u meespeelt zo ie zo altijd de: loterij-trekkingsuitslagen zo komt u nooit tot verassingen te staan. 

Loterij-loten kopen?

Misschien wilt u wel loterij-loten kopen van de loterijen.

Klik dan even op onderstaande banners voor de loterijen websites, wilt u meer informatie? Dat kan zie onze hoofdpagina loterijloten.nl of de koppen van de betreffende loterijen op deze site.

[adrotate banner=”35″]

[adrotate banner=”36″]

[adrotate banner=”37″]

[adrotate banner=”38″]

[adrotate banner=”39″]

Scroll to Top