Goede doelen BankGiro Loterij

[adrotate banner=”42″]

Goede doelen BankGiro Loterij

Welk deel van de netto opbrengst deel van uw inleg bij de BankGiro Loterij, gaat naar goede doelen (beneficiënten) organisaties (goededoelenorganisaties)?

Er gaat vast 50% (vijftig procent) van uw inleg gaat naar de goede doelen (beneficiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Waar gaat de netto opbrengst een deel van uw inleg, bij de Lotto naar toe?

De loterij de BankGiro Loterij schonk in 2013 (tweeduizend dertien) 62,5 miljoen euro (tweeënzestig-komma-vijf miljoen euro) (€62.500.000) aan 70 (zeventig) Nederlandse culturele en monumentale organisaties (stichtingen en verenigingen), waaronder: Cobra Museum, het Concertgebouw, Hermitage Amsterdam, Amsterdam Museum, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Doen,Vereniging Hendrick de Keyser, Vereniging De Hollandsche Molen, Rijksmuseum Amsterdam en het Van Gogh Museum. De helft gaat naar organisaties op gebied van beeldende kunst, podiumkunsten, festivals, cultuurprojecten en concerten en de andere helft naar organisaties op gebied van molens, musea en monumenten.

Eenmalige schenkingen aan andere stichtingen, fondsen en verenigingen en speciale schenkingen voor bijzondere projecten en de BankGiro Loterij Museumprijs en Molenprijs van de loterij de BankGiro Loterij

Daarnaast zijn er ook eenmalige schenkingen aan andere Nederlandse stichtingenfondsen en verenigingen dan de huidige goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) en speciale schenkingen voor bijzondere projecten van de deelnemende goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) zie de website van de loterij. 

Geld uit de extra (speciale) loterij-trekkingen (BankGiro Loterij-trekkingen) gaan naar bijzondere projecten van de deelnemende goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Ook is er de loterij-prijs (BankGiro Loterij-prijs) de BankGiro Loterij Museumprijs en de BankGiro Loterij Molenprijs.

De loterij-prijs (BankGiro Loterij-prijs) de BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van de het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Museumvereniging (de fusie van NMV en VRM).

En wordt jaarlijks in gehouden sinds 2007 (tweeduizend zeven). Voor de musea in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 100 duizend euro (honderdduizend euro) (€100.000) verbonden.

De BankGiro Loterij-prijs de BankGiro Loterij Molenprijs wordt georganiseerd door Vereniging de Hollandsche Molen en BankGiro Loterij Molendagen.

De BankGiro Loterij-prijs de BankGiro Loterij Molenprijs wordt gehouden sinds 2011 (tweeduizend twaalf). Voor de molens in Nederland.

Aan deze prijs is een bedrag van 50 duizend euro (vijftigduizend euro) (€50.000) gebonden. Tevens brengt elke stem voor elk deelnemende molen 1 (één) euro ( €1,00) op.

De hoogte van de opbrengst aan eenmalige schenkingen is afhankelijk van de beschikbare middelen, na de aftrek van de bijdrage aan bestaande en nieuwe vaste goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Wat zijn de huidige benificiënten (goede doelen) organisaties (goededoelenorganisaties) en de verdeling van gelden van de BankGiro Loterij?

Voor alle huidige benificiënten (goede doelen) organisaties (goededoelenorganisaties) en de verdeling van gelden ga naar de website van de loterij de BankGiro Loterij.


 

Scroll to Top