Uitkeringspercentages loterijen

Wat zijn de loterij-uitkeringspercentages van de Nederlandse loterijen?

Alle genoemde loterij-uitkeringspercentages zijn gebaseerd op schattingen en feiten, van de loterijen zelf en onafhankelijke bronnen. Uitgedrukt in ronde getallen. Uitgedrukt in bruto loterij-prijzengeld, inclusief kansspelbelasting 29% (negenentwintig procent) van het gewonnen bedrag betaald.

De hoogste loterij-uitkeringspercentages heeft u bij de loterij de Staatsloterij en het Miljoenenspel met rond de 70% (zeventig procent) bruto loterij-prijzengeld; de op een na grootste loterij-uitkeringspercentage heeft u bij de loterijen de Lotto, Eurojackpot en Lucky Day met rond de 50% (vijftig procent) bruto loterij-prijzengeld; daarna komen de loterijen de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij met een loterij-uitkeringspercentage van rond de 30% (dertig procent) en als laatste de de loterij VriendenLoterij met een loterij-uitkeringspercentage (VriendenLoterij-uitkeringspercentage) met rond de 25% (vijfentwintig procent) bruto loterij-prijzengeld (VriendenLoterij-prijzengeld).

Is er bij de loterij-uitkeringspercentages van de Goede Doelen Loterijen: de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij rekening gehouden met geschonken loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) en kortingen op loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen)? 

Bij de Goede Doelen Loterijen: de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij is hiermee rekening gehouden met eventuele geschonken loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen) en ook kortingen op loterij-naturaprijzen (loterij-productprijzen)?