Lotto

Over de Lotto

Over de Lotto en de geschiedenis ervan   

Wat is de loterij de Lotto?

De loterij de lotto is een loterij-spel waar u als lotto-deelnemer zelf de Lotto-lotnummer ballen mag bepalen.

Het loterij-spel de Lotto is bekend om de genummerde balletjes, hoe meer Lotto-getallen ballen overeenkomen met de getrokken ballen hoe hoger de Lotto-prijs. Ook is er meestal een Lotto-jackpot-getal of zijn er Lotto-jackpot-getallen of een Lotto-jackpot-kleur of Lotto-jackpot-kleuren, waarop mee u de Lotto-jackpot kan winnen.

Het wordt in Nederland gespeeld sinds 1 september (een september) 1974 (negentienvierenzeventig).

Het steunt voornamelijk de Nederlandse sport en nog 18 (achttien) goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Door wie wordt de lotto georganiseerd?

De loterij de Lotto wordt in Nederland georganiseerd door de Stichting de Nationale Sporttotalisator (SNS) alias De Lotto opgericht in 1960 (negentienzestig) / 1961 (negentieneenenzestig), deze organisatie organiseert ook de loterijen en kansspelen: Eurojackpot (loterij die in meerdere landen wordt georganiseerd), Lucky Day (ook wel bekend onder het spel Keno), Toto (wedden op sport) en Krasloten (verkrijgbaar in vele en verschillende winkels in Nederland) ook wel bekend als de instant-loterijen (de loterij-deelnemer (Kraslot-deelnemer) ziet gelijk of die een loterij-prijs (Kraslot-prijs) heeft).

Wie is de bedenker, uitvinder, oprichter van de Lotto? Over de Duitser Lothar Lammers. 

Het is ooit uitgevonden door de Duitser Lothar Lammers, in 1955 (negentienvijfenvijftig), toen heette het; Lotto 6 aus 49, ook wel Lotto 6 uit 49 (zes uit negenenveertig). Hij bracht zijn laatste jaren door aan de Côte d’Azur, aan de Franse kust. Lothar Lammers stierf in Münster (Duitsland) eind 2012 (tweeduizend twaalf).

De loterij de Lotto in meerdere landen

Het loterij-spel de Lotto wordt in meerdere landen gespeeld zoals in Duitsland (Lotto 6 aus 49) van de Duitse Lotto en in België (Lotto) van de Nationale Loterij. Met verschillende Lotto-speelwijze en Lotto-spelregels.

Algemene informatie over de loterij de Lotto

Hoe werkt het loterij-spel bij de loterij de Lotto? Speluitleg.

Bij de Nederlandse Lotto, kiest u van de loterij-getallen (Lotto-getallen) 1 tm 45 (een tot vijfenveertig), 6 (zes) ballen Lotto-getallen.

Tevens kiest u een kleur want er wordt bij de Nederlandse Lotto ook een kleur getrokken dat bepaald of u de Lotto-jackpot wint. Heeft u de 6 (zes) ballen Lotto-getallen en de Lotto-jackpot-kleur goed dan wint u de Lotto jackpot

Hoe meer Lotto-loten er verkocht worden, hoe groter de Lotto-jackpot wordt. Hoogte Lotto-jackpot afhankelijk hoe vaak die niet is gevallen en hoeveel Lotto-loten er zijn verkocht bij afgelopen Lotto-trekking. 

Er zijn 9 (negen) Lotto-prijscategorieën), met vaste Lotto-geldprijzen.

Heeft u 2 Lotto-getallen ballen goed dan wint u al een Lotto-speelkans, “gratis loterij-lot” (gratis Lotto-lot), Lotto-speltegoed

Valt de Lotto-jackpot bij de Lotto gegarandeerd?

Het gegarandeerd vallen van de Lotto-jackpot is vanaf 2013 (tweeduizend veertien) afgeschaft, zo kan de Lotto-jackpot ook na de 12 (twaalf) weken blijven doorgroeien.

Voorheen viel de Lotto-jackpot bij de 13e (dertiende) Lotto-trekking gegarandeerd.

Bij de Lotto Superzaterdag wordt als de Lotto-jackpot bij de 2e (tweede) Lotto-trekking niet valt, bij de aankomende Lotto-trekking niet verhoogd. 

Uitgekeerd Lotto-prijzengeld, statistieken en gegevens 2013

In 2013 (tweeduizend dertien) keerde de Lotto 10 (tien) keer de Lotto-hoofdprijs en 3 (drie) keer de Lotto-jackpot uit. In totaal werd er 75 miljoen euro (vijfenzeventig miljoen euro) (€75.000.000) aan Lotto-prijzengeld uitgekeerd. Tot heden zijn er elke week gemiddeld 300.000 (driehonderdduizend) Lotto-prijswinnaars

Lotto-winkans, Lotto-uitkeringspercentage en kansspelbelasting

De loterij de lotto heeft een Lotto-winkans van 1 op 5,7 (één op vijf komma zeven) en een Lotto-uitkeringspercentage van rond de 50% (vijftig procent) bruto (kansspelbelasting betaald).

Over alle gewonnen Lotto-geldprijzen boven de 454 euro (vierhonderdenvierenvijftig euro) (€454,00) dient u 29% (negenentwintig procent) kansspelbelasting te betalen, lees de voorwaarde. 

Wat bepaald dat u een Lotto-prijs gewonnen heeft, wint?

De 2 (twee) Lotto-trekkingsmachines ook wel “glazenbollen” bepalen of u een Lotto-prijs heeft. 

Speciale lotto-acties 

Onder de Lotto-abonnees worden regelmatig mooie cadeau’s verloot, uitnodiging via de nieuwsbrief. Tevens zijn er Lotto-acties waarbij als u automatisch gaat meespelen gratis een cadeau ontvangt zoals een horloge of cadeabon.

Gratis Lotto-spelacties 

Tevens zijn er ook soms gratis Lotto spellen met mooie Lotto-naturaprijzen (Lotto-productprijzen), zoals het winnen van een reis. 

Het hoogst gewonnen bedrag bij de Lotto

Het hoogst gewonnen bedrag ooit door een Lotto-prijswinnaar was de Lotto-jackpot van 23,5 miljoen euro (drieëntwintig-komma-vijf-miljoen euro) (€23.500.000), op 1 juni (een juni) 2013 (tweeduizend dertien), door een Lotto-abonneespeler in Haarlem.

Het extra Lotto-spel Lotto Cijferspel 

U heeft naast het gewone loterij-spel bij de Lotto (Lotto-spel) ook de mogelijkheid om op uw Lotto-lot het extra loterij-spel van de Lotto (Lotto-spel), Lotto Cijferspel te nemen.

Een extra tweede loterij-spel (Lotto-spel) van de loterij de Lotto (Lotto-spel) op de zelfde dag van de reguliere loterij-spel (Lotto-spel).

Hoeveel Lotto-trekkingen zijn er per jaar en wanneer is de Lotto-trekking ?

Er zijn 64 (vierenzestig) Lotto-trekkingen per jaar.

Iedere zaterdag is er een Lotto-trekking, de laatste zaterdag van de maand is het bij de Lotto “Superzaterdag” en zijn er twee Lotto-trekkingen.

De Lotto goedkoopste loterij loterij-spel?

De loterij de Lotto is samen met de loterijen Eurojackpot en Lucky Day doorgaans 1 (één) van de goedkoopste loterij-spelen (loterijen) van Nederland, u speelt mee vanaf slechts 2 (twee) euro per Lotto-lot per Lotto-trekking.

Wie zijn de ambassadeurs van de Lotto?

Ambassadeurs van de Lotto

De (Sport)hoofdambassadeurs van de loterij de Lotto zijn:

  • Naomi van As (Hockey);
  • Pieter van den Hoogenband (Wedstrijdzwemmen).

Tip: Als u meespeelt met de loterij de Lotto speel dan mee met meerdere van de zelfde Lotto-lotnummers, zodat mocht de Lotto-jackpot op uw Lotto-lotnummer vallen, en u de Lotto-prijs moet delen een groter aandeel krijgt in de Lotto-jackpot-prijs. Denk eraan als u met de loterij de Lotto mee gaat spelen, u steunt 19 (negentien) Nederlandse goed doelen (benificiënten), waaronder het NOC*NSF zo steunt u o.a. de sporters van de Olympische spelen, zo kan u blijven genieten van deze spelen. Dat is win win!

Tip: Als u meespeelt met de loterij de Lotto speel dan mee met meerdere van de zelfde Lotto-lotnummers, zodat mocht de Lotto-jackpot op uw Lotto-lotnummer) vallen, en u de Lotto-prijs moet delen een groter aandeel krijgt in de Lotto-jackpot-prijs.

Denk eraan speelt u mee met de loterij Lotto, u steunt 19 (negentien) Nederlandse goed doelen (benificiënten), waaronder het NOC*NSF hierbij steunt u o.a. de sporters van de Olympische spelen, zo kan u nog eeuwig blijven genieten van de Nederlandse sport.

[adrotate banner=”8″]

Scroll naar boven