Goede doelen VriendenLoterij

[adrotate banner=”43″]

Goede doelen de VriendenLoterij

Welk deel van de netto opbrengst deel van uw inleg bij de VriendenLoterij, gaat naar goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties)?

Vast 50% (vijftig procent) van uw inleg gaat naar de goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) maar ook regionale en lokale goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) op gebied van gezondheid en welzijn, en aan uw club of vereniging bij u in de buurt.

Waar gaat de netto opbrengst een deel van uw inleg, bij de VriendenLoterij naar toe?

De loterij de VriendenLoterij schonk zo in 2013 (tweeduizend dertien) 48,7 miljoen euro (achtenveertig-komma-zeven miljoen euro) (€48.700.000) aan 43 (drieënveertig) reguliere Nederlandse organisaties (goededoelenorganisaties) (stichtingen, fondsen en verenigingen), maar ook regionale en lokale goede doelen, maar ook aan uw club of vereniging bij u in de buurt.

Het schonk geld aan gezondheid en welzijn organisaties, waaronder: Diabetes Fonds, Longfonds, Aids Fonds, Nederlandse Hartstichting en de Nierstichting.

Eenmalige schenkingen aan andere stichtingen, fondsen en verenigingen en speciale schenkingen voor bijzondere projecten en het VriendenLoterij Vriendenfonds van de VriendenLoterij

Daarnaast zijn er ook eenmalige schenkingen aan andere Nederlandse organisaties (goededoelenorganisaties) (stichtingen, fondsen en verenigingen) dan de huidige goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) en speciale schenkingen aan bijzondere projecten van de deelnemende goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties), zie de website van de loterij. 

Geld uit de extra (speciale) loterij-trekkingen (VriendenLoterij-trekkingen) gaan naar bijzondere projecten van de deelnemende goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Ook is er het VriendenLoterij Vriendenfonds, waarbij sinds 1 oktober (een oktober) 2013 (tweeduizend dertien) de huidige goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) (ook stichtingen, clubs en verenigingen die geoormerkt meespelen in de loterij de VriendenLoterij). Een langdurige wens van een privé persoon in vervulling laten gaan.

Men kan via het VriendenLoterij Vriendenfonds een bijdrage aanvragen. Voor een persoon wonend in Nederland.

Maar ook is er het Maatschappelijk Speler van het Jaar, de loterij de VriendenLoterij, reikt elk seizoen de prijs voor Maatschappelijk Speler van het jaar uit.

Ieder jaar wordt een voetbalspeler, in de eredivisie, die een voorbeeldfunctie naar de jeugd heeft en zich inzet voor een betere samenleving, beloond met een bedrag van 50 duizend euro (vijftigduizend euro (€50.000). De winnaar kiest een project waarin het bedrag ten goede komt, waarin de maatschappelijke rol van het voetbal benadrukt wordt.

De hoogte van de opbrengst aan eenmalige schenkingen is afhankelijk van de beschikbare middelen, na de aftrek van de bijdrage aan bestaande en nieuwe vaste goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Wat zijn de huidige benificiënten (goede doelen) en de verdeling van gelden van de VriendenLoterij?

Voor alle huidige benificiënten (goede doelen) organisaties (goededoelenorganisaties), maar ook voor de regionale en lokale goede doelen organisatie op gebied van gezondheid en welzijn, aangesloten clubs en verenigingen bij u in de buurt en de verdeling van gelden ga naar de website van de loterij de VriendenLoterij.

Bepaald zelf voor welk goed doel (benificiënt) u meespeelt bij de VriendenLoterij, geoormerkt meespelen

U kan bij het meespelen met de loterij de VriendenLoterij zelf bepalen welk goed doel (benificiënt) u steunt, maar ook welke regionale en lokale goede doelen organisatie, club of vereniging bij u in de buurt, waaronder ook een Eredivisievoetbalclub bij u in de buurt. Dit heet geoormerkt meespelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top