Meespelen Amerikaanse Powerball loterij vanuit Nederland

Sinds Januari 2016 is de Powerball loterij een veel gespeelde loterij over de hele wereld. De record jackpot van 2,2 miljard werd in 2022 gerealiseerd. Als Nederlander kun je ook deelnemen aan deze Amerikaanse Powerball loterij door online een lot te kopen. De kosten zijn € 5,99 per lot. Je betaald deze online via onderstaande link, vervolgens krijg je een digitale ticket. De ticket wordt officieel gekocht in Amerika en naar je toegestuurd.

Speel nu vanuit Nederland mee voor 5,99 per lot. Koop 1 = Ontvang 1 gratis lot twv € 5,99De jackpot staat op recordhoogte (update 2023)

Meespelen Powerball loterij met online ticket(s) 2023

powerball ticket online

Hoe verloopt het spel en de trekking?

Je kiest bij Powerball vijf willekeurige nummers uit een set van 69 ballen en een nummer uit een set van 26 rode Powerballs. De nummer van de Powerball mag hetzelfde zijn als een van de witte ballen. In iedere trekking de winnende nummers worden getrokken door twee ballenmachines (loterij molens). Een bevat de witte en een de rode ballen. Er worden vijf witte ballen getrokken en een rode. Heb je op z’n minst drie overeenkomstige witte nummers of een rode dan heb je gewonnen. De volgorde van de getrokken witte ballen heeft geen invloed op het spel verloop.

Voor de trekking worden twee dezelfde machines gebruikt. Er zijn acht sets van ballen, vier van iedere kleur. Een set van iedere kleur wordt willekeurig gekozen voor de trekking. Alle prijzen buiten de jackpot zijn vaste bedragen (behalve dan in Californië). Zoals al eerder aangegeven hebben de winnaar van de jackpot de keuzen uit het direct in cash laten uitbetalen (in twee termijnen) of laten uitbetalen als een jaarlijkse annuïteit die wordt betaald in 30 jaarlijkse termijnen.

Ontstaan Powerball Loterij

De Amerikaanse Powerball loterij begon in 1988 en stond toen bekend onder de naam Lotto*America. Vier jaar later werd het concept van dit spel omgegooid en kreeg het de naam waaronder we het nu kennen ‘Powerball’. Het nieuwe concept betekende onder andere dat dit de eerste lotto was waarin 2 tombola’s werden gebruikt voor de trekking. Jaren verstreken en in de tussentijd werden wat kleine dingen verder gewijzigd. Er werd een samenwerking met Mega Millions opgezet en andere Amerikaanse staten gingen ook deelnemen. In 2012 werd de minimale jackpot verdubbeld van $20 miljoen naar $40 miljoen dollar. Puerto Rico sloot zich aan bij de loterij als niet-Amerikaanse deelnemer.En wat niet-Amerikaanse deelnemers betrof bleef het daarbij. De enige Amerikaanse staten waar je geen loten kunt kopen zijn Alaska, Alabama, Nevada, Mississippi, Utah en Hawaii.

Prijzen Powerball Lotto

De ervaringen die wij hebben wat betreft het prijzengeld zijn sowieso positief te noemen. De jackpot bedraagt, sinds 2012, per trekking zeker $40 miljoen dollar. Ook de Powerball kent een jackpot record, namelijk $590,5 miljoen dollar ooit gewonnen door de 84-jarige Gloria C. MacKenzie. Een half jaar daarvoor won een andere deelnemer de jackpot, die bedroeg toen $587,5 miljoen dollar. De winnaars volgen elkaar snel op zoals je ziet en de prijzen zijn zondermeer hoog te noemen.

Trekkingen Powerball Amerika

Iedere woensdag en zaterdagnacht vinden de trekking plaats. Overigens hoef je niet de hele nacht op te blijven om te zien of je iets gewonnen hebt. Je kunt gewoon de volgende dag bij je online aanbieder kijken of, en hoeveel je gewonnen hebt. Gemak dient de mens tenslotte!

Bekijk hier de laatste trekkingen.

Meedoen als Nederlander en dan Powerball winnen

De spelervaringen zijn zeer goed te noemen. Er zijn verschillende manieren van inzetten en er is een ruime getallenreeks om je winnende getallen uit te kiezen. Als deelnemer kun je kiezen per rijtje uit 5 van de 59 getallen en 1 van de 35 speciale Powerballs. Je kunt al een rijtje getallen invoeren vanaf $5,21 en dus kans maken op die jackpot van gegarandeerd Onze Powerball loterij ervaringen met het spel zijn zeer goed. Je hebt een veelzijdige manier van inzetten en ruime keus uit getallen. Je kunt per rijtje kiezen uit 5 van de 59 getallen en 1 van de 35 speciale Powerballs. Vanaf kun je al een rijtje getallen invoeren en kans maken op die jackpot van minimaal $40 miljoen dollar. Wist je trouwens dat je ook kunt meespelen met korting? Hoe? Heel simpel, kies gewoon voor meerdere rijtjes of trekkingen. Nog een mooi argument om de Powerball zeker eens een keer te proberen.

winnende lotnummers powerball record

Doe je mee aan de Powerball loterij via groepsspelen dan heb je nog meer kans op winst. Je bezit dan een deel van elk van een veel groter aantal loten, bijvoorbeeld 1/10 van 150 loten of 1/10 van 50 loten. Valt er een prijs op een van die loten dan krijg je jouw deel van de prijs uitgekeerd. De bonusnummers zijn gegarandeerd goed! Via de meeste online aanbieders kun je meedoen met deze loterij via groepsspelen.

Nederlandse ervaringen Powerball Amerika

Heb je ooit de serie Friends gekeken dan had je vast al eerder gehoord van deze loterij. Deze loterij is een waar prijzenfestijn waarbij de jackpot kan oplopen tot $590 miljoen dollar. En zoals we al eerder beschreven heb je, als je meedoet met groepsspelen, nog meer kans op winst.

Onze ervaringen zijn dus eigenlijk gewoon positief positief te noemen. Met de inzet van nog geen € 5 euro per spel maak je kans om miljonair te worden, en die kans is heel reëel. Via de verschillende online aanbieders, zoals Giantlotto of Thelotter, kun je meedoen met de Powerball loterij. Sinds 2022 laat Thelotter alleen geen Nederlandse spelers meer toe op hun website.

Loterijen vind je overal op de wereld. De prijzen die je kunt winnen, lopen echter behoorlijk uiteen. Amerika is bij uitstek het land waar gigantische geldprijzen gewonnen kunnen worden. Bijvoorbeeld bij de Amerikaanse Powerball. De geldprijzen die hier gewonnen kunnen worden zijn namelijk zo ontzettend groot dat het haast niet te geloven is. De allerhoogste jackpot die de laatste jaren in deze loterij is gevonden bedroeg maar liefst 1.5 miljard dollar! Dat zie je niet zo snel bij een loterij in Europa. Deze jackpot werd overigens verdeeld over drie mensen. De grootste geldprijs die gewonnen werd door één deelnemer aan deze loterij bedroeg 758,7 miljoen dollar. Dat zijn heel veel redenen om eens mee te spelen met deze loterij!

Een nieuwe lottosysteem

Overigens bestaat deze loterij al behoorlijk lang. Al in 1992 werd de eerste trekking verricht van de Amerikaanse Powerball. Het was de vervanger van de daarvoor bekende loterij Lotto America. Dat was overigens niet de enige verandering, want er werd direct ook een volledig nieuw lottosysteem ingevoerd. Er kwam een extra serie getallen bij, waardoor het mogelijk was om de jackpot nog hoger te late worden. Het is dan ook niet vreemd dat veel andere loterijen zoals Eurojackpot en Mega Millions dit systeem later ook hebben overgenomen. US Powerball is overigens ontstaan door een samenwerking van diverse loterijbedrijven. Het overkoepelende moederbedrijf heet Multi-State Lottery Association(MUSL). Opvallend genoeg is dat bedrijf ook verantwoordelijke voor één van de grootste concurrenten van de Amerikaanse Powerball: Mega Millions.

Speelwijze
Overigens is de speelwijze van de Powerball loterij in de loop der tijd wel meerdere keren veranderd. Toch is de basis nog steeds precies hetzelfde. De organisatie is er echter een meester in om door wat kleine aanpassingen ervoor te zorgen dat de kans op een hoge jackpot steeds groter wordt. Deze gigantisch hoge jackpot is namelijk precies waarom mensen graag met US Powerball mee spelen. De laatste bekende aanpassing komt alweer uit 2015. Toen werden er aan het witte vlak van het lottoformulier 10 cijfers toegevoegd en bij het rode vlak 9 cijfers weggehaald. Door deze kleine wijziging is de winkans flink gestegen én zijn de prijzen een stuk hoger geworden. Wil je de jackpot van deze loterij winnen? Dan moet je 6 van de 95 getallen precies goed voorspellen. Je selecteert vijf cijfers uit het witte vlak en één uit het rode vlak. Dat laatste wordt ook wel de Powerball genoemd. Wanneer je dat cijfer goed hebt, heb je altijd prijs. Bij het witte vlak dien minstens drie ballen cijfers goed te hebben om iets te winnen. Het spreekt voor zich dat je prijs hoger wordt als je meer getallen juist hebt.

Prijs vermenigvuldigen Powerball jackpot

Natuurlijk kan niet iedereen de Powerball jackpot winnen. De andere bedragen die je kunt winnen, zijn echter ook aantrekkelijk. De prijzen zijn verdeeld in negen blokken. Bij de zeven laagste blokken kun je er voor kiezen om de zogeheten Power Play optie in te zetten. Dat kost iets meer, maar wanneer je vervolgens een prijs wint, wordt deze vermenigvuldigd met 2,3,4,5 of 10!

Twee keer per week trekking!

Geïnteresseerd geraakt in deze loterij? Gelukkig hoef je bij de Amerikaanse Powerball niet weken te wachten voordat er weer een trekking plaats vindt. Je kunt namelijk iedere week twee keer meespelen met deze loterij. Elke woensdag en zaterdag om 23:00 uur lokale tijd vindt er een trekking plaats. Houdt daarbij wel rekening met het tijdsverschil. De trekking vindt op donderdagochtend en zondagochtend 05.00 uur Nederlandse tijd plaats.

Termijnen Powerball

Wanneer je de jackpot bij US Powerball wint, zit je altijd goed. Deze is namelijk altijd minimaal 40 miljoen dollar. Hoewel dat een gigantisch bedrag is, kan het natuurlijk nog veel meer zijn. Een jackpot die bestaat uit honderden miljoen is dan ook niet vreemd bij deze loterij. Je hebt vast wel een idee wat je zou gaan doen met zoveel geld. Sommige mensen kunnen daar niet zo goed mee om gaan en jagen er in korte tijd ontzettend veel geld doorheen. Dat gebeurt gelukkig niet wanneer je de jackpot bij de Amerikaanse Powerball wint. Je prijs wordt dan namelijk in 30 gelijke termijnen. Ieder jaar krijg je een nieuw termijn van het totaalbedrag op je rekening bijgeschreven. Dankzij deze betaling over een dertig jaar, ben je verzekerd van ieder jaar opnieuw een geweldig inkomen!

Ook meespelen?

Juist door de gigantische jackpot zijn er steeds meer spelers die geïnteresseerd zijn in deze loterij. Maar liefst in 44 van de in totaal 50 staten in Amerika kun je loten kopen voor deze loterij. US Powerball is zelfs zo populair dat er bij een hoge jackpot enorme rijen ontstaan bij winkels waar deze loten gekocht kunnen worden. Vanuit het buitenland werd er dan ook heel jaloers gekeken naar deze loterij aangezien je alleen loten kon kopen in Amerika. Dat is nu gelukkig veranderd. Je kunt loten namelijk gewoon online kopen zodat ook jij simpel en snel mee kunt spelen met deze loterij.

Scroll naar boven