Speciale fondsen en werken BankGiro Loterij

[adrotate banner=”42″]

De BankGiro Loterij fondsen en werken

De BankGiro Loterij Museumprijs

De BankGiro Loterij Museaumprijs, is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de loterij de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging (de fusie van NMV en VRM). En wordt jaarlijks gehouden sinds 2007 (tweeduizend zeven).

De prijs is een voortzetting van de in 1990 (negentiennegentig) door het Prins Berhard Cultuurfonds Museumprijs, voor museale activiteiten.

Aan de prijs is een bedrag van 100 duizend euro (honderdduizend euro) (€100.000) verbonden.

Inschrijving voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 (tweeduizend vijftien) is tot heden gesloten, de categorie was: Het streek- en stadshistorisch museum, dat het beste er in slaagt de Streek- of stadsgeschiedenis het beste te presenteren voor een breed publiek.

Deze prijs is een voortzetting van de in 1990 (negentiennegentig) door het Prins Bernhard Cultuurfonds ingestelde Museumprijs ter bekroning van museale activiteiten. 

Voor inschrijving of aanmelding voor de BankGiro Loterij Museumprijs en meer informatie

Zie ook: www.museumprijs.nl, hier vind u tevens ook meer informatie over de BankGiro Loterij Museumprijs.

De BankGiro Loterij Molenprijs

De BankGiro Loterij Molenprijs, is een initiatief van de BankGiro Loterij en Vereniging de Hollandsche Molen. Een publieksprijs, want het publiek u en ik stemt. En wordt jaarlijks gehouden sinds 2011 (tweeduizend elf).

Aan de prijs is een bedrag van 50 duizend euro (vijftigduizend euro) (€50.000) verbonden, tevens brengt elke stem voor elk deelnemende molen 1 (één) euro (€1,00) op, zo zijn er meerdere molens als goed doel (benificiënt) die een geldbedrag ophalen.

Inschrijving voor de BankGiro Loterij Molenprijs kan tot 31 mei (eenendertig mei) 2014 (tweeduizend veertien).

Ieder jaar wint het molenproject die de meeste publieksstemmen heeft gekregen, de winnaar ontvangt 50 duizend euro (vijftigduizend euro) (€50.000) om het projectplan uit te voeren denk hieraan aan: een restauratieproject; een vervanging of reparatie van een molenonderdeel; inrichten van een verkooppunt het bouwen of verbouwen van een informatiecentrum voor het publiek, het plaatsen van informatie panelen op- en rond de molen voor het publiek, bezoekers, het opnieuw inrichten van het terrein rond de molen en alle andere wensen die u heeft te maken met en betreft te molen.

Voor inschrijving of aanmelding voor de BankGiro Loterij Molenprijs en meer informatie

Zie ook: www.molenprijs.nl, hier vind u tevens ook meer informatie over de BankGiro Loterij Molenprijs.

De BankGiro Loterij Nationale Molendagen en BankGiro Loterij Regionale molendagen 

Naast dat de loterij de BankGiro Loterij de BankGiro Loterij Molenprijs organiseert is de stichting de Hollandsche Molen een goed doel (benificiëntvan de BankGiro Loterij.

Sinds 2001 (tweeduizend een) ondersteunt de BankGiro Loterij de Nationale en de regionale molendagen in Nederland. Met als overkoepelende naam de BankGiro Loterij Molendagen. De loterij de BankGiro Loterij is daarmee dé private financier van de molens en natuurlijk ook het molenbehoud in Nederland.

Voor meer informatie over de BankGiro Loterij Nationale en -Regionale Molendagen

Zie ook: www.molens.nl.

Scroll to Top