Euromillions loterij

Over Euromillions

Wat is de loterij Euromillions? Over Euromillions en de geschiedenis lees je op loterijloten.nl

Wat is Euromillions?

De loterij Euromillions is samen met de Eurojackpot één van de grootste loterijen van Europa. De volgende landen doen mee aan de Euromillions Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland, Portugal, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en België.

Twee keer per week maak je kans op een jackpot van minimum 15.000.000 €! Het record is zelfs 190 miljoen wat in 2015 nog is uitgekeerd.

Je maakt een keuze uit 50 nummers en 11 sterren waaruit je 5 nummers en 2 sterren kiest. Op dinsdag- en vrijdagavond worden uit 50 nummers en 11 sterren 5 nummers en 2 sterren getrokken. De trekking vindt altijd plaats in Parijs (Frankrijk).

euromillions-loten

Door wie wordt Euromillions georganiseerd?

In Nederland wordt de loterij Euromillions niet aangeboden. Het is alleen mogelijk om fysiek in België deel te nemen. Je kunt de loten kopen in lokale boekenzaken. Online kun je wel deelnemen aan de Euromillions loterij. Bijvoorbeeld bij de aanbieders van loterijloten.nl

Euromillions de grootste loterij van Europa?

De loterij Eurojackpot wil 1 (één) van de grootste loterijen in Europa worden, net zoals Eurojackpot en naar voorbeeld naar de grootste loterijen van de Verenigde Staten (Amerika), namelijk Powerball en Mega Millions. Tot op heden is dit gelukt aangezien de grootste prijs bij de Euromillions 190 miljoen is terwijl het record bij Eurojackpot (slechts op 90 miljoen staat).