Geschiedenis Lucky Day

Over de geschiedenis van Lucky Day “Keno”

Keno is een loterij-spel (kansspel) wat oorspronkelijk in het Chinees Keizerrijk werd gespeeld, ontstaan tijdens de Han-dynastie rond 200 jaar voor v. Chr.

Het woord “Keno” is een fantasie woord en heeft verder geen betekenis.

In de 19e eeuw brachten Chineze gastarbeiders het spel naar Amerika (Verenigde Staten) waar het bekend werd in de kansspelindustrie. Al snel kwam het Keno-spel via Amerika (Verenigde Staten) in andere landen terecht en wordt het aangeboden in casino’s en bij verschillende loterijen.

Het wordt o.a. ook sinds 1995 (negentienvijfennegentig) gehouden bij de Nationale Loterij in België.

Lucky Day in Nederland

Keno wordt in Nederland gespeeld als “Lucky Day“.

Het loterij-spel van De Lotto (de Stichting de Nationale Sporttotalisator (SNS)) Lucky 10 (Lucky Ten) werd op 14 april (veertien april) 1993 (negentiendrieënnegentig) geïntroduceerd. Omdat deze naam teveel leek op het roulettespel “Golden Ten” werd deze naam in 2000 (tweeduizend) veranderd naar “Lucky Day”.

Tussen september 2006 (tweeduizend  zes) en januari 2009 (tweeduizend negen), werd het niet gespeeld. Toen werd het vervangen door het loterij-spel de loterij de dagelijkse Lotto van De Lotto (de Stichting de Nationale Sporttotalisator). De loterij Lucky Day werd vervolgens weer vanaf januari 2009 (tweeduizend negen) gespeeld. En de loterij Lotto 4/5 ook een loterij-spel van De Lotto (de Stichting de Nationale Sporttotalisator) werd afgeschaft.

Meer informatie, de geschiedenis van Lucky Day

Voor meer informatie over de geschiedenis van de Nederlandse loterijen en dus ook het loterij-spel Lucky Day, met de historische momenten van de loterij Lucky Day en alle andere Nederlandse loterijen kan u hier vinden: de geschiedenis van de Nederlandse loterijen

Scroll to Top