Eurojackpot

Wat is de loterij Eurojackpot? Over Eurojackpot en de geschiedenis

Wat is Eurojackpot?

De loterij Eurojackpot is 1 (één) van de grootste loterijen van Europa.

Op 11 september (elf september) 2011 (tweeduizend elf) kwamen diverse Europese loterijen in Amsterdam bijeen om te praten, over een nieuwe grote Europese loterij, men begon op 23 maart (drieëntwintig maart) 2012 (tweeduizend twaalf) met de eerste Eurojackpot-trekking.

Eurojackpot is een loterij-spel waar de Eurojackpot-deelnemer zelf de Eurojackpot-lotnummer mag bepalen.

De loterij Eurojackpot is bekend om de genummerde balletjes, van 1 tm 50 (een tot vijftig) en de 2 (twee) Eurojackpot-bonusgetallen die getrokken worden, waarop men de Eurojackpot-jackpot kan winnen.

De loterij Eurojackpot staat ook wel bekend als een “Double-pool” loterij dit omdat er in 2 (twee) afzonderlijke Eurojackpot-trekkingen de winnende Eurojackpot-lotnummers bekend worden gemaakt.

Het steunt voornamelijk de Nederlandse sport en nog 18 (achttien) goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

Eurojackpot samenwerkingsverband Europese loterijen

De loterij Eurojackpot is een loterij in samenwerkingsverband van verschillende Europese loterijen, in verschillende Europese landen.

Tijdens de eerste Eurojackpot-trekking op 23 maart (drieëntwintig maart) 2012 (tweeduizend twaalf) deden de volgende Europese landen aan mee, namelijk: Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland, Slovenië, sinds de derde Eurojackpot-trekking (in april 2012 (tweeduizend twaalf)) doet ook Italië mee, vanaf juli 2008 (tweeduizend acht) ook Spanje en op 1 februari (een februari) 2013 (tweeduizend dertien) komen er 6 (zes) deelnemende landen bij, namelijk: IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. 

Vanaf 1 februari (een februari) 2013 (tweeduizend dertien), zijn er 14 (veertien) deelnemende landen, namelijk: Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland, Slovenië, Italië, Spanje, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden.

Door wie wordt Eurojackpot georganiseerd? 

In Nederland wordt de loterij Eurojackpot georganiseerd door Stichting de Nationale Sporttotalisator (SNS) alias De Lotto deze stichting is opgericht in 1960 (negentienzestig) / 1961 (negentieneenenzestig), deze organisatie organiseert ook de kansspelen en loterijen: de LottoLucky Day (ook wel bekend als het spel Keno), Toto (wed op sport) en Krasloten (verkrijgbaar in verschillende en vele winkels in Nederland) ook wel de instant-loterijen genoemd (de Kraslot-deelnemer ziet gelijk of die een Kraslot-prijs heeft).

Eurojackpot grootste loterij van Europa?

De loterij Eurojackpot wilt 1 (één) van de grootste loterijen in Europa worden, net zoals Euromillions en naar voorbeeld naar de grootste loterijen van de Verenigde Staten (Amerika), namelijk Powerball en Mega Millions.

Meer informatie, de geschiedenis van Eurojackpot

Voor meer informatie zie: de geschiedenis van de Nederlandse loterijenhier vind u meer informatie over de geschiedenis van de Nederlandse loterijen en dus ook de loterij Eurojackpot. Hier vind u ook meer historische momenten van de loterij de Eurojackpot en alle andere Nederlandse loterijen.

Algemene informatie over Eurojackpot

Hoe werkt het loterij-spel bij Eurojackpot (Eurojackpot-spel)? Speluitleg. 

Je moet bij het Eurojackpot-spel als Eurojackpot-lotnummer Eurojackpot-getallen kiezen van 1 tm 50 (een tot vijftig), plus 2 (twee) bonusgetallen van 1 tm 8 (een tot acht), heeft u 5 (vijf) Eurojackpot-getallen en 2 (twee) Lotto-bonusgetallen goed, dan wint u de Eurojackpot-jackpot.

De loterij Eurojackpot is een “double-pool” loterij, waarbij het winnende Eurojackpot-lot aan de hand van 5 (vijf) Eurojackpot-nummers en 2 (twee) Eurojackpot-bonusnummers, bepaald zal worden in 2 (twee) afzonderlijke Eurojackpot-trekkingen. 

Er zijn 12 (twaalf) Eurojackpot-prijscategorieën waar vaste percentages heen vloeien, het aantal verkochte Eurojackpot-loten, het aantal Eurojackpot-prijswinnaars per Eurojackpot-prijscategorie bepaald de Eurojackpot-prijs per Eurojackpot-lot op de betreffende cijferreeks.

Valt de Eurojackpot-jackpot gegarandeerd?

Het gegarandeerd vallen van de Eurojackpot-jackpot is vanaf 2013 (tweeduizend dertien) afgeschaft, zo kan de Eurojackpot-jackpot ook na de 12 (twaalf) weken blijven doorgroeien. 

Voorheen viel de Eurojackpot-jackpot bij de 13e (dertiende) Eurojackpot-trekking gegarandeerd.

Uitgekeerd Eurojackpot-prijzengeld, statistieken

De loterij Eurojackpot keerde in 2012 (tweeduizend en twaalf) ruim 224 miljoen euro (vierentwintig miljoen euro)  (€224.000.000) uit aan Eurojackpot-prijzengeld, aan ruim 12,5 miljoen (twaalf-en-een-half miljoen) (12.500.000) Eurojackpot-prijswinnaars.

De Eurojackpot-jackpot viel 4 (vier) keer, waarvan de hoogste Eurojackpot-prijs 27,50 miljoen euro (zevenentwintig-en-een-half miljoen euro) (€27.500.000) was gewonnen door een Eurojackpot-prijswinnaar in Duitsland.

Elke week zijn er gemiddeld 250 duizend (tweehonderdvijftigduizend) (250.000) Eurojackpot-prijswinnaars.

Eurojackpot-winkans, Eurojackpot-uitkeringspercentage en kansspelbelasting 

De loterij Eurojackpot heeft een vaste Eurojackpot-winkans van 1 op 20,6 (één op twintig komma zes), en een Eurojackpot-uitkeringspercentage van 50% (vijftig procent).

Er gaat vast 50% (vijftig procent) van de inleg naar Eurojackpot-prijzengeld, 50% (vijftig procent) bruto (kansspelbelasting betaald). 

Over alle gewonnen Eurojackpot-geldprijzen boven de 454 euro (vierhonderdvierenvijftig euro) (€454,00) dient u 29% (negenentwintig procent) kansspelbelasting te betalen, lees de voorwaarde. 

Wat bepaald dat u een Eurojackpot-prijs gewonnen heeft, wint?

De 2 (twee) Eurojackpot-trekkingsmachines ook wel “glazenbollen”, bepalen of u een Eurojackpot-prijs heeft.

Het hoogst gewonnen bedrag Eurojackpot-prijs ooit bij de loterij Eurojackpot

Het hoogst gewonnen bedrag ooit bij de loterij Eurojackpot was ruim 57 miljoen euro (zevenenvijftig miljoen euro) (€57.000.000) door een Fin (inwoner van Finland), dit was in april 2014 (tweeduizend veertien).

Hoeveel Eurojackpot-trekkingen zijn er per jaar en wanneer is de Eurojackpot-trekking? 

Er zijn 104 (tweeënvijftig) Eurojackpot-trekkingen per jaar. Iedere dinsdag en vrijdag is er een Eurojackpot-trekking. 

De Eurojackpot-resultaten worden elke dinsdag en vrijdag rond 22:00 uur vrijgegeven. De jackpot kan oplopen tot €120 miljoen en staat nu op €10 miljoen. Eurojackpot heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk niet begonnen in België, maar toch is het uitgegroeid tot veel deelnemende landen in heel Europa. De Eurojackpot is een loterij die sinds maart 2012 loopt. Het is onderdeel van de Nederlandse Loterij en is een internationaal spel. De loterij is aanzienlijk gegroeid sinds de oprichting in 2012, toen deze voor het eerst werd gespeeld.

Eurojackpot goedkoopste loterij loterij-spel?

De loterij Eurojackpot is samen met de loterij de Lotto en Lucky Day doorgaans 1 (één) van de de goedkoopste loterij-spelen (loterijen) van Nederland, u speelt mee vanaf 2 (twee) euro (€2,00) per Eurojackpot-lot per Eurojackpot-trekking.

Tip: Als u meespeelt met de loterij Eurojackpot speel dan mee met meerdere van de zelfde Eurojackpot-lotnummers, zodat mocht de Eurojackpot-jackpot op uw Eurojackpot-lotnummer vallen, en u de Eurojackpot-prijs moet delen een groter aandeel krijgt in de Eurojackpot-jackpot-prijs.

Denk eraan als u eraan als u met de loterij Eurojackpot mee gaat spelen, u steunt 19 (negentien) Nederlandse goed doelen (benificiënten), waaronder het NOC*NSF zo steunt u o.a. de sporters van de Olympische spelen, zo kan u blijven genieten van deze spelen.

Scroll to Top