Geschiedenis BankGiro Loterij

Geschiedenis van de BankGiro Loterij

De geschiedenis van de BankGiro Loterij

De loterij de BankGiro Loterij, startte in 1970 (negentienzeventig) onder de naam de loterij de Giroloterij en ging in 1978 (negentienachtenzeventig) de loterij de BankGiro Loterij heten en steunde destijds goede doelen (benificiënten) op gebied van: volksgezondheid, welzijn en cultuur.

In 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de loterijen de Nationale Postcode Loterij en de Sponsor Bingoloterij

In het najaar in 2002 (tweeduizend en twee), sloot de loterij de loterij de BankGiro Loterij zich aan bij de loterijen de Nationale Postcode Loterij en de toenmalige Sponsor Bingoloterij (heden Vriendenloterij).

Sinds 2005 richt de BankGiro Loterij zich op Nederlands cultuur en cultureel erfgoed

In 2004 (tweeduizend vier) is besloten tot een herschikking om elke loterij een duidelijk en helder profiel te geven

De loterij-deelnemer kan hierdoor duidelijker kiezen, naar welke loterij en ook afdrachtsbestemming de voorkeur geeft. 

Omdat de goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) op gebied van volksgezondheid en welzijn, ook groot vertegenwoordigd waren in het pakket van de loterij de Sponsor Bingo Loterij (heden Vriendenloterij), richtte de loterij de BankGiro Loterij zich sinds 2005 (tweeduizend vijf) volledig op Nederlands cultuur en cultureel erfgoed.

Meer informatie, de geschiedenis van de BankGiro Loterij

Voor meer informatie zie de geschiedenis van de Nederlandse loterijenhier vind u meer informatie over de geschiedenis van de Nederlandse loterijen en dus ook de loterij de BankGiro Loterij. Hier vind u ook meer historische momenten van de loterij de BankGiro Loterij en alle andere Nederlandse loterijen.

Scroll naar boven