Goede doelen

wnf ballonOver de Nederlandse loterijen en goede doelen (benificiënten)

De Nederlandse Staat is bij de loterijen altijd het goede doel; kansspelbelasting gaat naar de Nederlandse Staat

Alle Nederlandse loterijen, hebben wel een bepaald goed doel (benificiënt) of goede doelen (benificiënten), de afdracht van de kansspelbelasting vanuit de loterijen gaat naar de Nederlandse Staat de schatkist (Staatskas), wat men zo ie zo al als goed doel kan beschouwen.

Hoeveel procent dient men bij de loterijen de Staatsloterij en het Miljoenenspel af te dragen?

Bij de loterijen de Staatsloterij en het Miljoenenspel, loterijen van Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS) alias Nederlandse Staatsloterij, gaat daarnaast ook de winst naar de Nederlandse Staat de schatkist (Staatskas), men dient minimaal 15% (vijftien procent) van de inkomsten (deel van de inleg) aan de Nederlandse Staat schatkist (Staatskas) af te dragen. 

Bij de Lotto, Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij gaat het geld naar andere goede doelen (beneficiënten)

Maar bijvoorbeeld bij andere loterijen: de LottoPostcode LoterijBankGiro Loterij en de VriendenLoterij gaat het geld weer naar andere goede doelen (benificiënten), naast de kansspelbelasting die men afdraagt.

De goede doelen loterijen in Nederland; de Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij

Er zijn verschillende goede doelen loterijen in Nederland namelijk: de LottoEurojackpotLucky DayPostcode LoterijBankGiro Loterij en de VriendenLoterij.

Hoeveel procent dient men bij de loterijen de Lotto, Lucky Day en Eurojackpot aan goede doelen (beneficiënten) af te dragen?

Bij de loterijen van de Stichting de Nationale Sporttotalisator (SNS) alias De Lotto de loterijen de LottoLucky Day (ook wel bekend als het spel Keno), Toto (wedden op sport), Krasloten (verkrijgbaar in vele en verschillende winkels in Nederland) ook wel bekend als instant-loterijen (de loterij-deelnemers ziet gelijk of die een loterij-prijs heeft) en Eurojackpot (loterij die in meerdere landen wordt georganiseerd, onder valt.) Dient men minimaal 18% (achttien procent) van de inkomsten af te dragen aan goede doelen (benificiënten), waaronder sport.

Hoeveel procent dient men bij de loterijen de Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij aan goede doelen (benificiënten) af te dragen?

Echter omdat bij de Goede Doelen Loterijen van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. (waar de loterijen de Nationale Postcode LoterijBankGiro Loterij en VriendenLoterij) onder vallen vast 50% (vijftig procent) van de inleg uitkeren, aan de goede doelen (benificiënten), mogen zij zich profileren als “Goede Doelen Loterijen“.


Welke goede doelen (beneficiënten) ondersteunen sponsoren de loterijen?

In 2004 (tweeduizend vier) is besloten bij een herschikking, om elke loterij een duidelijk en helder profiel te geven, met zo z’n eigen soort goede doelen (benificiënten).

Scroll to Top