De Staatsloterij

[adrotate banner=”6″]

Over de Staatsloterij

Wat is de loterij de Staatsloterij?

De loterij de Staatsloterij is de grootste georganiseerde loterij van Nederland, van de Nederlandse Staatsloterij. 

U maakt altijd kans op de Staatsloterij-jackpot of de Staatsloterij-hoofdprijs of Staatsloterij-hoofdprijzen (bij de speciale Staatsloterij-trekkingen), daarnaast zijn er ook nog Staatsloterij-hoofdprijzen bij de reguliere maandelijkse Staatsloterij-trekkingen.

U speelt zowel bij de de gewone Staatsloterij-spel van de loterij de Staatsloterij als de extra Staatsloterij-spel de Staatsloterij-XL-spel optie mee met 2 (twee) letters en 5 (vijf) cijfers. Bij het gewone loterij spel bepaald de eindcijfer of eindcijfers dat u een Staatsloterij-prijs heeft en bij de extra Staatsloterij-spel de Staatsloterij-XL-spel optie de begincijfer of begincijfers.

De voorloper van de loterij de Staatsloterij is de loterij de Generaliteitsloterij en wordt gehouden sinds 4 april (vier april) 1726 (zeventienzesentwintig).

Het logo van de Staatsloterij

Het logo van de loterij de Staatsloterij staat symbool voor het uitwerpen van een spiering om een kabeljauw te vangen. Een loterij-lot (Staatslot) kopen als kleine investering, een grote winst.

Door wie wordt de Staatsloterij georganiseerd?

De loterij de Staatsloterij wordt georganiseerd door de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS) alias de Nederlandse Staatsloterij opgericht in 1992 (negentientweeënnegentig) (deze organisatie organiseert ook de loterij het Miljoenenspel). 

Bevoegdheid meerdere loterijen te organiseren en tickets verkopen

De Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS) bevoegdheid meerdere loterijen te organiseren en tickets te verkopen

De Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS) alias de Nederlandse Staatsloterij verkocht via Ticketbox, tickets voor: evenementen, optredens, concerten en voetbalwedstrijden, dit is echter per 1 juni (een juni) 2008 (tweeduizend acht) gestaakt.

Algemene informatie over de loterij de Staatsloterij

Staatsloterij-winkans, Staatsloterij-uitkeringspercentage en kansspelbelasting 

De loterij de Staatsloterij is de grootste Nederlandse loterij, met de hoogste Staatsloterij-winkans en hoogste Staatsloterij-uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.

Staatsloterij-winkans is gemiddeld 1 op 2 (één op twee) en het Staatsloterij-uitkeringspercentage rond de 70% (zeventig procent) bruto Staatsloterij-prijzengeld. Minimaal 60% (zestig procent) kansspelbelasting betaald.

En heeft hiermee samen met de loterij het Miljoenenspel de hoogste loterij-uitkeringspercentage van Nederland.

Alle gewonnen Staatsloterij-geldprijzen zijn belastingvrij, gaat geen extra kansspelbelasting nog vanaf, gewonnen Staatsloterij-geldprijzen zijn netto, lees de voorwaarde. 

Wat bepaald dat u een Staatsloterij-prijs gewonnen heeft, wint?

De Staatsloterij-toevalsgenerator Staatsloterij-trekkingsmachine bepaald of u Staatsloterij-prijs heeft. Maandelijks vallen er ruim 4,5 miljoen (vier-en-een -half miljoen) (4.500.000) Staatsloterij-geldprijzen.

Alle gewonnen Staatsloterij-geldprijzen vallen gegarandeerd, op de verkochte Staatsloten (uitgezonderd bij het Staatsloterij-spel de Staatsloterij-XL-spel optie) en indien bij de betreffende Staatsloterij-trekking van toepassing natuurlijk de Staatsloterij-jackpot, of de Staatsloterij-jackpot valt wordt bepaald door een ballensysteem door het Staatsloterij-ballenmachine. 

Speciale Staatsloterij-acties

Er zijn regelmatig speciale Staatsloterij acties waarbij u bij de Staatsloterij-trekkingen, bijzondere Staatsloterij-naturaprijzen (Staatsloterij-productprijzen) kan winnen, zoals gratis kaartjes voor het voetbal.

Tevens zijn er Staatsloterij-acties waarbij als u automatisch gaat meespelen gratis 1 (één) of meerdere Staatsloten ontvangt.

Gratis Staatsloterij-spelacties 

Tevens zijn er ook soms gratis Staatsloterij spellen (Staatsloterij-spelacties) met mooie loterij-naturaprijzen (Staatsloterij-naturaprijzen) (Staatsloterij-productprijzen), zoals het winnen van een reis of gratis (Staatsloten). 

Het extra Staatsloterij-spel Staatsloterij-XL-spel optie

Bij de 12 (twaalf) maandelijkse reguliere Staatsloterij-trekkingen kan u tevens met het Staatsloterij-spel Staatsloterij-XL-spel optie meespelen. Een additionele 2e (tweede) Staatsloterij-trekking. Waarmee u kans maakt op extra Staatsloterij-prijzen.

De Staatsloterij-spel de Staatsloterij Groepsspelen

U kan ook sinds 2011 (tweeduizend elf) meespelen met het Staatsloterij-spel de Staatsloterij Groepsspelen op de website, u maakt dan met uw club, collega’s, vrienden of familie kans samen mooie Staatsloterij-prijzen te winnen. 

Sinds wanneer kan je met het Staatsloterij-XP-spel optie meespelen en de Staatsloterij-jackpot winnen?

Sinds 2014 (tweeduizend veertien) is de mogelijkheid om met het Staatsloterij-spel Staatsloterij-XL-spel optie mee te spelen (een additionele 2e (tweede) Staatsloterij-trekking) en sinds oktober 1994 (negentienvierennegentig) om de Staatsloterij-jackpot te winnen.

De Staatsloterij-jackpot begon met 1,2 miljoen gulden (een komma twee miljoen gulden) (1.200.000 gulden) en de maximale te winnen Staatsloterij-jackpot in het jaar was 5 miljoen gulden (vijf miljoen gulden) (€5.000.000)

Het hoogst gewonnen bedrag bij de Staatsloterij

Hoogst gewonnen bedrag ooit in de loterij de Staatsloterij door 1 (één) Staatsloterij-prijswinnaar is 38,4 miljoen euro (achtendertig-komma-vier-miljoen euro) (38.400.000) gevallen op één Staatslot op 10 mei (tien mei) 2013 (tweeduizend dertien) en verkocht bij een verkooppunt in provincie Utrecht, en daarmee het hoogste bedrag ooit, gewonnen in de Nederlandse loterij geschiedenis van alle Nederlandse loterijen.

Hoeveel Staatsloterij-trekkingen zijn er en wanneer is de Staatsloterij-trekking?

Er zijn 14 (veertien) Staatsloterij-trekkingen per jaar, 12 (twaalf) maandelijkse en 2 (twee) extra (speciale) feestelijke Staatsloterij-trekkingen. De reguliere Staatsloterij-trekkingen zijn elke 10e (tiende) van de maand. 

Vanaf welk bedrag per Staatslot speelt u al mee?

U speelt in de maandelijkse reguliere Staatsloterij-trekkingen al mee vanaf 3 (drie) euro (€3,00) per Staatslot 1/5 (één vijfde) (Staatslot), zonder Staatsloterij-XL-spel optie.

De loterij de Staatsloterij sponsor (maatschappelijk partner) van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB)

De loterij de Staatsloterij en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) zijn maatschappelijk partner 

Sinds 1998 (negentienachtennegentig) is de loterij de Staatsloterij sponsor (maatschappelijk partner) van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), zo zet de loterij de Staatsloterij zich in voor het amateurvoetbal.

Denk eraan als u met de loterij de Staatsloterij mee gaat spelen, alle gewonnen Staatsloterij-prijzen zijn belastingvrij! Bij de loterij de Staatsloterij maakt u volgens de consumentenbond de meeste kans op de Staatsloterij-jackpot, van alle Nederlandse loterijen! Alle gewonnen Staatsloterij-prijzen van de loterij de Staatsloterij, zijn vrij van kansspelbelasting “Wat u ziet is wat u wint”.

[adrotate banner=”6″]

Scroll to Top