Hoe groot is de kans op rijkdom bij krasloten?

Je wilt graag de jackpot winnen op een kraslot. Maar hoe groot is je winkans bij een Nederlands kraslot? Wij stelde deze vraag aan de prima, zij verkopen tenslotte de krasloten. Primera maakt speciaal voor Moederdag reclame voor Verras & Kras kraslotenbox. Volgens de reclame vergroot je aan de hand van een dergelijke box de kans dat je rijk wordt via krasloten. Voor twintig euro heb je een kraslotenbox in huis, bestaande uit vijf krasloten. De box garandeert dat je altijd prijs hebt, wat je minimaal 5 euro oplevert. Als we dit mogen geloven, bespaar je sowieso 5 euro op de aankoopprijs. Maar hoe zit dat nu echt? Vergroot een kraslotenbox nu echt de kans op winst?

Wat is de daadwerkelijke winkans?

Wij checkten het bij een medewerker van Primera. Deze persoon legde uit wat de hoofdprijs was (20.000 euro), maar bleef ons het antwoord schuldig met betrekking tot de daadwerkelijke kans op een prijs. De Nederlandse Loterij gaf wel het antwoord op deze vraag: de kans op de hoofdprijs is 1 op 50.000. De redactie van het Avro/Tros programma Radar besloot het een keer te checken, en won uiteindelijk in totaal 15 euro via de krasloten. Verras & Kras kan dus wel degelijk iets opleveren.

Lotto

Lotto is het grootste kraslotenmerk van Nederland. 75% van de opbrengsten worden gebruikt om de topsport in Nederland te ondersteunen. Door een rechter is bepaald dat Lotto zijn monopolie op krasloten mag behouden vanwege deze positieve invloed op de topsport in Nederland. Lotto is wel wettelijk verplicht om de winkans ergens te vermelden, echter hoeft dit niet per se op de box te staan. Wanneer de winkans op de website staat aangegeven, volstaat dit al volgens de wet.

Scroll to Top