Goede doelen Eurojackpot

Goede doelen van Eurojackpot

Waar gaat de netto opbrengst een deel van uw inleg, bij Eurojackpot naar toe?

Van de netto opbrengst van de loterijen Eurojackpot, Lotto, Lucky Day, Krasloten en Toto, gaat van uw inleg minimaal 18% (achttien procent) naar de 19 (negentien) Nederlandse goede doelen (benificiënten), organisaties (goededoelenorganisaties) voornamelijk naar sport.

Het schonk in 2013 (tweeduizend dertien) 59,5 miljoen euro (negenenvijftig komma vijf miljoen euro) (€59.500.000) aan haar goede doelen (benificiënten).

Welk deel van de netto opbrengst deel van uw inleg bij Eurojackpot, gaat naar welke goede doelen (benificiënten)?

Van de netto opbrengst gaat 72,46% (tweeënzeventig-komma-zesenveertig procent) naar het NOC*NSF, die op haar beurt het geld verdeeld aan de Nederlandse sporten, o.a. top- en breedtesport en de rest 27,54% (zevenentwintig-komma-vierenvijftig procent) gaat naar de overige 18 (achttien) Nederlandse goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties).

De Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN) beslist naar welke goede doelen (benificiënten) organisaties (goededoelenorganisaties) op gebied van: cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid het geld gaat.

Naar welke goede doelen (benificiënten) gaat het geld, netto opbrengst bij Eurojackpot?

Het geld gaat o.a. naar Nederlandse sporten met giften aan de NOC*NSF en de organisaties (goededoelenorganisaties): het Reumafonds, Hartstichting, Aidsfonds en Kankerbestrijding.

Wat zijn de huidige benificiënten (goede doelen) en de verdeling van gelden bij Eurojackpot? 

Voor alle huidige benificiënten (goede doelen) organisaties (goededoelenorganisaties) en de verdeling van gelden ga naar de website van de loterij Eurojackpot of delotto website van de Stichting de Nationale Sporttotalisator alias De Lotto.

Scroll naar boven